Podrobnosti návrhu

Číslo:prEN 17424
Zdroj:CEN
Komise:CEN/TC 275
Název komise:Food analysis - Horizontal methods
Návrh uveřejněn:8.08.2019
K připomínkám do:24.09.2019
Oblast zaměření:Potravinářské produkty
Contact email:cermak(at)agentura-cas.cz
Anotace:

This document describes a procedure for the determination of aflatoxins B1, B2, G1 and G2 and total aflatoxins (sum of B1, B2, G1 and G2) in spices for which EU maximum levels are established, other than paprika, by high performance liquid chromatography (HPLC) with post-column derivatization (PCD) and fluorescence detection (FLD) after immunoaffinity column clean-up.

The method is applicable to the spices capsicum, pepper, nutmeg, ginger, turmeric and mixtures thereof.

The method has been validated for aflatoxins B1, B2, G1 and G2 and total aflatoxins in a range of test samples that comprised: ginger, pepper, nutmeg, chilli, turmeric as individual spices and mixed pepper+chilli+nutmeg (90+5+5, m+m+m), mixed spice+ginger (6+4, m+m) mixed spice, mixed turmeric+ginger (2+8, m+m).

The validation was carried out over the following concentration ranges: aflatoxin B1 = 1 µg/kg to 16 µg/kg and total aflatoxins = 2,46 µg/kg to 36,1 µg/kg.

Tento dokument můžete připomínkovat po jednotlivých částech  - stačí u příslušné části dokumentu vyplnit formulář v souladu s pokyny a kliknout na ‚Odeslat připomínku‘.

Prosíme, nepoužívejte vulgární výrazy a nevyužívejte tento prostor pro umisťování reklamy.